Grenseløst forum for fornybar energi

Miljøstiftelsen Bellonas Nordvestrussiske forum for fornybar energi har siden 2008 vært en møteplass for dialog og samarbeid på tvers av grenser, og er en pådriver for utvikling av fornybare energiressurser i Nordvest-Russland. Selvsagt møtes deltakerne på videokonferanse, også på morgendagens møte.

– Det kan fort bli dyrt og forurensende om vi skal samle alle disse aktører innen fornybar energi på disse forumene, forteller Michele Grønbech som er rådgiver i Bellonas russiske avdeling. (Bildet)

Sidportrait_michele_38_1en starten har energiselskaper og andre bedrifter, forskere, investorer, myndigheter og organisasjoner ivrig meldt seg på forumene og arbeidsgruppene og samarbeidet om denne arenaen for langsiktig samarbeid og utveksling av kunnskap, forskning og teknologi:

– Vi har 22 påmeldte til neste ukes arbeidsmøte og de som ikke kommer til våre kontorer i Murmansk, St. Petersburg eller Oslo fordi de befinner seg i land som Irland, Tyskland og Danmark deltar over videokonferanse sånn som vi også gjør, forteller hun, og legger til:

– Det er åpenbart stor interesse for å opprette kontakt med russere innen bioenergi, men gjerne uten å anskaffe de nødvendige reiseutgifter og visa.

Miljøstiftelsen Bellona og Bellona Murmansk arrangerer seminaret med støtte fra Barentssekretariatet og bruker selv reisefrie møter aktivt i det daglige.
(Foto: Bellona)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *