Tine vs. Arla

E-post til Tine ang. deres utvalg av laktosefrie produkter:

Heisann,

forrige uke fikk jeg påvist laktoseintoleranse. Hjemme i Tromsø fant jeg kun ett produkt fra dere som var uten laktose, og jeg fant fort ut at dere rett og slett ikke har satset på dette i deres sortement. Da jeg i helgen var i Sverige, fant jeg til min store glede en rekke produkter som gjør at jeg, om jeg hadde bodd i Sverige og ikke i Tromsø, kunne ha fortsatt å leke meg på kjøkkenet med like stor glede og letthet som før. Derfor lurer jeg nå på hvorfor vårt naboland gir sine innbyggere dette tilbudet samt om dere har planer for å utvide vår livskvalitet ved hjelp av nye produkter (som smør, creme freshe osv.). Det ville også vært supert om dere kunne informere om hvilke oster som har minst laktose – i Sverige har de mange vellagrede som jeg tåler og det har jo sikkert dere også?

Informativt svar fra Tine ang. deres laktosefrie produkter:

Laktosereduserte og laktosefrie produkter fra TINE

Vi takker for din henvendelse på internett.

Vi setter stor pris på innspill fra våre forbrukere. Vi kan godt forstå skuffelsen over sortimentet her i Norge av laktosefrie/reduserte produkter, da naboland som Sverige har et mangfold i forhold. Forekomster av laktoseintoleranse i Norge er anslagsvis mellom 2 og 5%. TINE kan i dag tilby av laktosefrie produkter: Biola småflasker, TINE Laktosefri Lettmelk og TINE Laktosefri Matfløte. Når det gjelder ost er det svært små mengder laktose i hvitost, da det meste av laktosen brytes ned under osteproduksjonen og lagringen. Vi snakker om 0-0,5 gram per 100 gram vare. Din tilbakemelding er nyttig for oss med tanke på å kartlegge behovet i markedet og blir videreformidlet vår avdeling for Forskning og Utvikling, samt Merkevaresjef i TINE Markedskategorier. På denne måten blir ditt ønske tatt med i den videre vurderingen av vårt sortiment. Du kan se en fullstendig oversikt over laktoseinnhold i TINEs produkter på våre nettsider: http://www.tine.no/page?id=355. Takk for at du kontaktet oss.

Har du andre spørsmål om TINE eller TINEs produkter, kontakt oss gjerne igjen. TINE Forbrukersenter treffes på telefon 800 35 999, eller på vår internettside www.tine.no. Ønsker du nyttig informasjon om sunn kost og livsstil, kan du følge våre ernæringsfysiologer på sunnhetsbloggen: http://sunnhet.wordpress.com/

Med vennlig hilsen
TINE SA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *