Liten oppdatering

Takk for at du leser det som legges ut her! Det var et uforventa spennede prosjekt dette, fordi det viser seg at veldig få kan og/eller vil uttale seg om laktoseintoleranse. Og undervegs så blir man jo flinkere til å lese på etiketter og finne nye mengdeforholde litt på magefølelse og da uten å notere ned endringer i oppskrifter (yes, til og med Bearnaise kunne lages på laktosefritt smør eller rapsolje!). Samtidig har det ikke hjulpet meg personlig å kutte all latosen, og jeg har måttet gå igjennom hele kostholdt på nytt for å finne ut hva det er som egentlig går galt. Og så må man jo testes og utredes og ingen tydelige resultat har kommet ut av den prosessen enda. Satser på snarlig konklusjon og en oftere oppdatert og innholdsrik blogg her.

2 thoughts on “Liten oppdatering

 • 27. November , 2010 at 06:56
  Permalink

  Har nettopp fått vite at jeg har laktoseintoleranse også, befriende og tenke at jeg skal slutte å ha problemer med magen. Tok det lang tid for deg før symptomene forsvant helt?

 • 29. November , 2010 at 10:00
  Permalink

  Heisann,

  Jeg er veldg fornøyd med at det finnes produkter som så mange av oss laktoseintolerante kan spise, og som gjør at hverdagen blir helt, helt normal ved bare få endringer i kostholdet! MEN: jeg har ventet noen dager med å svare deg da jeg ikke helt vet hvordan jeg best sier at jeg personlig ikke har hatt ønsket effekt ved å kutte all laktosen, og enda er under utredning for hva det er som plager meg ellers.

  (Det er sånn at fastleger ikke kan henvise videre, visstnok, uten at man har utslag på de testene de kan ta med mindre det er på matallergi, som i mitt telfelle. Jeg mener at dete preger hvert sekund av livet mitt og at jeg bør utredes videre av eksperter – fastlegen mener at det er lettere å bare si jeg har mageplager og stoppe utredningen. Det har vært og er en spennende reise, men foreløpig har jeg altså ikke fått svar på hva annet enn laktose jeg burde kutte bort for at hverdagen skal bli normal igjen.)

  Masse lykke til med laktose-kurringa: Det er både lett og litt moro å utforske nye måter å lage god mat på!

  Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *