Bitt av lesebasillen

Jeg leser de fleste bøker som kommer min vei, med unntak fra krim av alle slag, men har hatt en forferdelig lesetørke det siste halve året. Så lå den der, denne anonyme pocketen på Ark, og bydde seg frem. Og vips er jeg bitt av lesebasillen igjen, også dette takket være den ikke så ukjente forfatteren Barack Hussein Obama. Dette var riktignok ikke den boka han ga ut under presidentvalget, men den han skrev for noen år siden om bragder han så seg svært fornøyd med, men ikke kunne ane at enda større ting skulle skje. Det er rett og slett litt kult å lese ord som selveste Obama skrev for mange år siden, en mann man skulle komme til å heie på og så stemme på som USAs 44 president.

obama1

Dreams from my father er en selvbiografi om hans liv før hans politiske karriere startet og er en følelsesmessig reise etter den identiteten han har vært på jakt etter hele sitt liv. Det høres ut som plottet til en billig filmproduksjon, men det er det ikke. Dette er en sprudlende fortelling om en forvirret gutt som vi alle på en eller annen måte kan kjenne oss igjen i. Obama er en forteller, en kommunikatør, en verdenskjenner. Det blir spennende å lese hans neste bok, The Audacity of Hope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *