Se Persepolis- lær om Iran!

Persepolis_116295aTakket være samboers enorme interresse for både film, bøker og tegneserier, fikk jeg æren av å se Persepolis da den kom ut på dvd. Se den og forså bitelitt bedre det enorme opprøret i Teheran!

Den store kloke boken skriver alt man trenger lese: Marjane Sarapi Født  i Rasht i Iran) er en tegneseriekunstner som er født og oppvokst i Iran. Hun kommer fra en radikal familie, som var i opposisjon til sjahens styre, og også etterhvert Ayatollah Khomeini. I sine tegneserieromaner beskriver hun sin oppvekst i Iran i tiden etter den iranske revolusjonen. I 2007 vakte en tegnefilm basert på hennes tegneserieroman Persepolis oppsikt ved filmfestivalen i Cannes da iranske myndigheter kritiserte filmen sterkt.

satrapi_marjane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *