Gert Nygårdshaugs Mengele Zoo

DSC_4455Nok en spesiell sommer er på hell, og nok en bunke bøker har danset seg gjennom hodet mitt. For 32 sekunder siden la jeg fra meg Gert Nygårdshaugs Mengele Zoo som _M-KUL-1benk3005_jp_777101fble kåret til folkets favoritt  i 2007, noe som bør noteres i denne blogg. Etter å faktisk ha møtt forfatteren i desember som var, sørget jeg for at Samboer fikk en signert utgave til jul, som han snarlig slukte med mye iver. Selv om vi hadde med oss i overkant mye ferielitteratur til ikke-like-godt-strandvær-som-ønsket-Hvaler manglet det bare at jeg henta ut en av bøkene som var parkert i hylla der og faktisk tok den med meg hjem til sommer-byen Tromsø. Denne boken skle rett inn på topp fem bøker jeg har lest gjennom tidene, da godt plassert sammen med en av Murakamis bøker og Harper Lees to Kill a Mockingbird. Med hovedpersonen “mino” reiser vi inn i en fantasiverden fullspekket av politiske meninger og lystne opplevelser – godt blandet med dristige angrep mot et system som ikke akkurat tar vare på regnskogene og de som hører hjemme der. Midt oppi min nytelse og voksende engasjement finner jeg også en nydelig liten sak på Aftenposten sine sider om at historien ikke lenger skal filmatiseres i Hollywood men gjennom norsk produksjon av fantastisk hyggelige og dyktige Nils Gaup. Jeg gleder meg til å se resultatet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *