Velkommen, kjære Laktoseintoleranse!

Dette innlegget handler ikke om kultur eller teknologi, og er ei heller en søt symbiose av noe som helst. Jeg utnytter bare min mikro-plass i webben til å potensielt frembringe gode ideer fra andre med samme behov som meg: Melk.no forteller: Laktoseintoleranse skyldes mangel på enzymet laktase som splitter laktose (melkesukker) til glukose og galaktose.

Diagnosen laktoseintoleranse kan stilles ved at man gjør en såkalt laktosebelastningstest. Laktoseintoleranse. Med stor forbokstav, velfortjent. Jeg er positiv til det meste, nå også laktose, viste det seg igår etter min laktosebelastningstest. Men for en befrielse!  Gjennom en god venninne, som er så uheldig at hun er hyperallergisk både til laktose og soya, har jeg de siste årene smakt på mye som er laget uten smør, følte og andre godsaker. Og det finnes faktisk mye godt/alternativtdere ute-  det er bare å sette igang.Har DU noen forslag til meg? Ja?

Dagens tips: Buffalo-ost er digg og smelter nesten enda bedre enn annen ost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *