Det herlige korslaget

Her kommer en liten hyllest til enkelte mennesker som virkelig fyller livene våre med kultur – også her i nord:

Det er ingen tvil om at musikk er viktig på mange plan, og at det er en fantastsik arena å prøve, feile, mestre, og få utløp for følelser på.  Sang og musikk varmer kroppen og tar den til et helt eget sted, og enkelte av oss lever og ånder for å skape noe akkurat her hvor vi er så sårbare/følsomme/fulle av utrykk. (Stryk ut det som ikke passer.) Du er kanskje ikke enig med meg, men ALLE har en grunleggende musikalsk nerve, og selv om man ikke er verdens klareste sanger, så har vi lært og opplevd masse takket være rytmer og musikk gjennom livet. Jeg har riktignok vært heldig, og ble aldri fortalt at jeg IKKE kunne synge, men at jeg måtte øve om jeg faktisk skulle mestre et eller flere instrument. Min humørsyke farmor sang alltid, uansett humør, og det var alltid sang og musikk som samlet oss på trappa på Hvaler-hytta til mitt livs aller beste barneminner – alle var med, og ingenting låt så vakkert som vi. Punktum. Og det er derfor jeg blir så eitranes (ja, det var den nordnorsken) jøger og stolt når selveste Herborg Rundberg, en dame av beste klasse som ikke rent tilfeldig livnærer seg som musikklærer og konstant jobber mot nye prosjekter som hjelper andre og lyser opp så manges liv, tilfeldigvis en venninne av underskrevne, takker ja uten å tenke seg om til å delta på det store korslaget på TV2 i vår sammen med Team Lisa. Nå får jeg nemlig en glimrende anledning til å se på et program jeg ikke akkurat hadde som førstevalg før, som fyller meg med musikkglede fra topp til tå (ok – det var noen sangfugler der i fjor også, sant super-Geir?:-)). Takk til Team Lisa, takk til musikalske Herborg og takk til de som støtter ungene sine (og andre de er glad i) til å nynne og synge så mye de bare vil – det er supersundt og bare herlig!


Bli kjent med Team Lisas sangfugler her – jeg lånte bildet fra samme sted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *