Pakkeliste før fødsel

Frøken Fryd krevde ikke mye ting og tang, sykehuset hadde både klær, tepper og bleier til henne. Vi tok imot bestemorbestøk så snart vi hadde kommet oss på pasienthotellet, men så takket vi høflig nei til alt besøk i et døgn – for noen koselige, fantastiske timer det var! Hormoner og lykketårer svømte over, og roen senket seg. Siden vi ikke var hjemme, kunne vi ikke fikse alt som burde fikses, det fikk bare vente.
Guide til hva man kan ha med på sykehuset/pasienthotellet for fødsel:

  1. Helsekort for gravide
  2. Mobiltelefon med lader
  3. Kamera, minnebrikke og lader
  4. Singleter, varme strømper og god genser – kroppstempen kan svinge underholdende mye de første dagene
  5. Amme-BH/ammeinnlegg
  6. Toalettsaker; tannbørste/sjampo og balsam var et must
  7. Bodyer og ev. noen sparkebukser
  8. Lue, votter og sokker til baby – de fryser lett når de er så små  – jo mykere jo bedre
  9. Bilsete ferdig montert til hjemreisen
  10. T-skjorte, boxer og sokker til pappaen

Tips: Tenk gjerne igennom hva du skal ha på deg når du kommer, drar og er på skehuset – mye blir lettere om man bare føler seg vel! Dessuten er det fint å ikke måtte tenke på praktiske ting som egne klær og toalettsaker når man bare vil studere sin magiske lille babylykke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *