Guide til handling av babyting før baby flytter inn

5. august håper vi å treffe verdens fineste lille menneske, som akkurat da plutselig trenger mye annet enn luft og kjærlighet. Siden alt dette er helt nytt for oss, og systematisk og praktisk annlagt som jeg er, har jeg sakte men sikkert begynt på en handleliste (gjennom andre delte lister på nett) som vi vil prosessere når tredje trimester nærmer seg enda litt mer – helst på FINN og gjennom venner. (Ja, selv størrelser er uforståelige for oss enda.) Listen legges ut på bloggen i etterkant – oppdatert.

 

 

 

KLÆR

Vi skjønner at Nøstebarn er de som har de beste pysjene – vi fikk tak på brukte.

 

Litt babyklær i størrelse 56 og 62 – bodyer og heldresser er fine på de nyfødte siden de er behagelige og praktiske. Tynne og myke luer, votter og sokker som varmer er viktig. Du trenger også noen nattdrakter, vaskekluter, bildress og kanskje utedress.

 

 

NATTLYS

(Nå som jeg legger dette ut ser jeg dette punktet – vi kjøpte aldri en sådan og det gikk helt fint for oss.)

 

 

BILSTOL

Bilstol fra 0 kg+. Sett deg inn i de ulike stolene tidlig og hør med venner og kjente – ikke alle er like gode å sitte i for disse minimenneskene.

 

SENG

Vi kjøpte brukt sprinkelseng men ny madrass (pluss tisselaken osv.) og saueskinn (fra KID).

 

VOGN

Vi kjøpte ny for slikt utstyr blir litt slitt etter et (eller flere) barn har bodd inni det i sin periode- Husk yggnett for å holde unna både mygg og katter. Vi har nesten ike brukt stelleveska, har en liten snerten sak (evt. brødpose) med ett skift, noen våtservietter og to nødbleier i vogna heller.) Inni vogna sover Frøken Fryd i sin egen lille dunpose og på ekstra kalde dager surrer vi henne godt inn i babytepper.

 

BABYCALL

Babycall – mange koster mye men funker dårlig – hør med andre hav de er fornøyd med.

 

VIPPESTOL

Vi kjøpte brukt og Frøken Fryd elska sin.

 

BABYGYM

Etterhvert blir det stor stas å legge nurket fra seg for god lek.

 

AMMEPUTE

Blir brukt mest av alt vi har anskaffet – både til matings og smålurer.

 

 

STELLEBORD

Vi har stellematte på vasemaskinen bare.

 

 

TÅTEFLASKER/PUMPE

Kanskje tar babyen flaske allerede etter de anbefalte 4 ukene der man ikke skal prøve engang…det var veldig deilig de månedene Frøken Fryd ville ta flaske. Pass deg for pumpinga, dermot, med mindre du ønsker å øke produksjonen drastisk.

 

 

BÆRESELE

Vi arvet en Bay Bjørn, en flott avlastning for armene både på reise og når man steller i huset på dager babyen helst ikke vil ligge alene.

 

 

BLEIER

Ha noen 1-erbleier liggende, de vil trenges.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *