Idag kommer nok en thai-oppskrift her på mariesme.no. “Min” oppskrift, resultatet av mye klipp og lim, ble prøvd og så endra på nytt. Her er oppskriften som Samboer brukte sist (til 3-4 personer):
- 2 liter kyllingkraft, lag selv eller bland ut fra fond
 
- 4 stilker sitrongress, finhakk nedre ⅔ av stilken
 
- 8-10 Kaffir lime-blader
 - 3-4 båter hvitløk
 - 1-2 sjalottløk
 - vårløk
 - 4-6 små hissige chili
 - cherrytomater
 - evt. shitake-sopp
 - 1 paprika, f.eks rød
 - 4-6 korianderrøtter, mos i morter, ha i gryta
 - Koriander
 - Thaibasilikum
 - Galangrot / ingefær. Minst 100 gram, altså ganske mye.
 - Stor scampi / hvit fisk
 - Limejuice / palmesukker / fiskesaus – dæsj det til, til balansen er bra.
 - evt. kokosmelk
 
Fremgangsmåte:
- Sett på ris
 - Kok opp kraft, legg i sitrongress og kok 5-10 minutter til (nå skal herligheten begynne å dufte)
 - Legg oppi hvitløk, chalottløk, chili, galangrot, korianderrøtter og limeblader og kok i 15-20 minutter
 - Hiv i tomat, vårløk og paprikaog la dette koke opp
 - Bruk kokosmelk om du ønsker å ta litt av spissen av suppen – jeg setter pris på klar variant
 - Smak til med limejuice / palmesukker og fiskesaus til “balansen” er rett. Sikkert ca 2 ss av hver del.
 - Ha i scampi og la det hele få et oppkok
 - Server med ris og rikelige mengder frisk koriander
 
Wikipedia kan fortelle mer om denne retten. Låner et bilde derifra også.

Pingback: Tom Yum (laktosefri thaisuppe med reker) | mariesme.no