Tom Yum (laktosefri thaisuppe med reker)

Dette er oppskriften på den klassiske sursøte thaisuppen, men en enklere variant en den siste jeg la ut. Vi pleier ha reker i, men kveite og andre fisketyper trives godt i denne suppen:

tom yum

Dette trenger du:

  • 500 g reker
  • Litt olje (f.eks soyaolje)
  • 1,5 l vann
  • Noen blader kafferlime (hvis du,som oss, har de i frysern, trenger du mange)
  • 3 stilker sitrongress
  • 1 liten galangalrot i store skiver
  • 2 sjalottløk
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 stk lime
  • 1 liten bunt koriander
  • 12 cherrytomater
  • raspa palmesukker
  • 3 små røde hissige chili (dufår de beste på invandrerbutikkene)
  • Ris

Slig lager du suppen:

  1. Pill rekene og legg skallet i en kasserolle sammen med  olje. Stek til rekeskallet er mye rødere enn det var da du kjøpte de.
  2. Hell i vannet og kok opp. Sil hele blandingen og kok opp på nytt (uten skallet).
  3. Kok opp ris.
  4. Tilsett fiskesausen, grovt oppkutta sitrongress (3 cm lange biter), limejuicen og alt annet på lista. (Koriander kan kuttes opp og serveres i skåler hvis du heller vil det.)
  5. Server!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *