Lab Gai

Verdens beste og enkleste kyllingsalat, Thai-style.

 

Til fire voksne, trenger du

  • 4 kyllingfileter
  • 4-5 sjalottløk
  • 1/2-1 rødløk
  • 1/2 bunt koriander
  • 1/2 bunt mynte
  • 1 ss galangalpaste eller tilsvarende oppkutta
  • 4 ss fiskesaus
  • 6 ss ferskpressa limejuice
  • 1 ss tørka chilli
  • 2 små hissige chili
  1. Først setter jeg på ris, gjerne Basmati.
  2. Jeg pleier å kjøre løken kjapt i foodprosessoren, så kjører jeg urtene og chilien og legger dette i en skål. Etterpå kjører jeg kyllingen, og mens den steker presser jeg limejuice og heller den sammen med fiskesausen i bollen, samt tilsetter galangalen.
  3. Så helles kyllingen over i bollen og voila: Snadder, frisk og superyummie middag er servert. Er du heldig, blir det nattmat eller lønsj av restene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *