8. mars er en av de vakreste dagene i året

Den står der og vinker til oss og forteller oss hvor godt vi har det – og at mulighetene for forbedring er store og fine. Det durer med minner fra en tid vi som vokser opp i dag ikke kjenner til. Det er en fin anledning til å snakke med ungene og hverandre om hva dagen står for – selv før de er store nok til å surres inn i en verden der kjønn påvirker valg og preferanser (og muligheter – grøss!). Det handler om likestilling, noe vi i denne delen av verden ofte oppfatter som en selvfølge; mine to døtre vokser opp i et hjem der far og mor samarbeider om alle oppgaver i hverdagen – far tar oppvasken like ofte som mor og faktisk er det han som tar med de småpikene på tur og handling oftere enn mor. Jeg har riktig nok vasket bad, klær og tatt oppvasken i dag – men da har han lekt og fjasa med de søte små og i skrivende stund er han på svømmehallen med hun eldste mens hun minste sover i vogna. Takk til de som har kjempet og diskutert for likeverd i samfunnet, i hjemmet like mye som i arbeidslivet.

8. mars er den internasjonale kvinnedagen og målet er å framheve kvinner sin rett til å delta i den økonomiske, politiske og sosiale utviklingen.

One thought on “8. mars er en av de vakreste dagene i året

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *