Nikon D70, I heart:

tunisia-and-d701Den dagen da mitt elskede D70 kom i posten i 2005, var jeg lykkelig. Skikkelig lykkelig. Og noen godt brukte linser (og blitser) senere, sverger jeg enda til denne “lille” brukervennlige og prisvinnende saken. Mine bilder har blitt brukt til de trykte medium og interwebz, men aldri på større trykkeflater enn magasiner. Ny linse må hun få, og litt research senere (bl. a via super-Kim) har jeg bestemt meg for å ønske etter følgende (eller?):
a. En linse med fast brennvidde på mellom 85mm og 135mm.
b. 1 zoomlinse mellom ~17->~50 som som fungerer greit til det meste! Hva med fastobjektiv, f.eks. 50 mm til portrett og slikt? Er 17-55mm f2.8 AF-S en sådan?

Flinkis-fotograf og god venn, Marius Fiskum, anbefaler meg å satset på et fastobjektiv, f.eks. 50 mm, fordi de er veldig lyssterke, skarpe og nydelige til portretter. Han digger fastoptikk, rett og slett.En 18-70 (som jeg har hatt for vane å springe rundt med på reiser og festivaler) er bra nok som allround og dekker de fleste situasjoner.

Bør jeg driste meg opp til ny variant? Hva sier interwebz flinkiser til slike valgmuligheter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *