But why, Uppsala Tourism AB?

Uppsala Tourism

Denne bloggen har særdeles få lesere, men selv denne bloggen får en rekke treff daglig i Google og andre søkemotorer – spesielt reisesakene mine. Det er alltid spennede å planlegge reiser for oss skrivende, enten saken skal i det trykte medium eller ei, og de siste årene har jeg alltid sjekket ut de lokale offisielle turistsidene før jeg reiser avgårde. Og jo, jeg reiser med digitalt speilrefeks bestanding, men av og til er det en flott måte å supplere illustrasjonene på! Nylig la jeg ut to bloggposter om en slik reiseplan, der jeg brukte vannmerkede bilder fra en by jeg gleder meg villt til å reise tilbake til i sommer; Uppsala. Naturlig nok kontakter jeg Uppsala Tourism AB uppsalaturism.se (som jeg forøvring linket til da også) og ber om passord bl.a som blogger i tilfelle jeg skal publisere noe i etterkant. Morsomt nok synes den ansvarlige webredaktøren at redaksjonell omtale i egen blogg = privat bruk og “vi kan tyvärr inte tillåta dig att använda bilder från vår bildbank. De får inte användas i privat (…)syfte utan endast av journalister och annan media som ska främja resandet till Uppsala. Og ja, jeg er utdannet journalist, og ja det hender jeg leverer en sak til et utvalgt magasin etter mine reiser. Men jeg gjør det alltid av samme grunn: Jeg ønsker at andre skal få samme reisemuligheten som meg dersom jeg har opplevd noe fint. Det synes tydeligvis ikke Uppsala Tourism AB er rett kommunikasjon om deres by.

But why, Uppsala Turism AB, dere skal vitterligen selge byen deres og jeg skjønner bare ikke hvordan denne jobben hindres av at en ivrig blogger også sprer det glade budskap? Jeg drister meg til å anta at Visit Tromsø har nøyaktig samme oppgave for vår by, og jeg leser gladelig følgende på førstesiden deres idag: Her “finner du bilder som kan brukes til å profilere Tromsø og omegn. Bildene stilles gratis til disposisjon for reiselivsrelaterte trykksaker, presentasjoner og på internett(…)” Til sammenlikning gjør “alle” andre det samme: melk.no skal selge melk, matprat.no rødt kjøtt, godfisk.no fisk og egg.no egg og hvitt kjøtt, og alle låner de supervillig ut bilder til redaksjonell aktivitet – til og med i samarbeid på mat.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *