Digitale Senter

Bredb--Stand-Digitalt-Senter-logoVed et lykketreff dukket det opp en stilling i en bedrift jeg lenge hadde samarbeidet med gjennom min tidligere jobb. I disse dager begynner koordinatorstillingen for Digitale Senter å ta form og det er så spennende at jeg nesten ikke klarer å sitte i ro selv om det er langhelg! Her er jobben min i korte trekk: Spre det glade budskap om at møteaktiviteten  ikke må stoppe på grunn av trange økonomiske tider og av miljøhensyn– heller tvert imot! 16 Troms-kommuner har installert Digitale Senter som er tilgjengelige både for kommunens ansatte og befolkninga for øvrig. Her kan det lokale næringslivet, studenter og kommunens egne ansatte møte med andre i hele landet, verden faktisk, og plutselig blir deres hjemkommune verdens navle. Gjennom satsingen til Bredbåndsfylket Troms har Troms Fylke fått et av landets best utbygde regionale fibernett og gevinsten er blant annet disse Digitale Senter; møterom med fullt videokonferanseutstyr som kan brukes med et tasteklikk.

Igår kunne jeg sende et stort takk til alle som deltok og/eller bidro til barnehagekonferansen på Facebook-gruppa vår.  Det var en herlig opplevelse å se så mange pedagoger og andre interesserte (ca. 200), samlet på tvers av kommunegrenser, som først lærte om temaet å kjefte mindre, og så kunne ta dette med seg tilbake til hverdagen. Idag står det også om konferansen som ble realisert takket være disse Digitale Senter i Troms Folkeblad under tittelen Billig med «Mindre kjeft»: I Tromsø hadde kurset «Mindre kjefting» kostet Dyrøy kommune over 4.000 kroner per deltaker. I Nordavindshagen i Dyrøy ble prislappen kun 384 kroner. Det var barnehagestyrer Rosmari Forsberg i Dyrøy kommune som tok initiativet til at kurset «Mindre kjefting» med Erik Sigsgaard ble et kurs tilgjengelig i digitale senter rundt om Troms.

Tenk bare hvilke muligheter disse 16 kommunene  nå har til kompetanseheving, innsparing av reisetid og effektivisering av møter? For å sitere en dyktig rådmann jeg hadde møte med i en av disse kommunene igår: Dette er en godt bevart hemmelighet som fortjener å informeres om!

TF 30.05.2009TF 12.05.2009

One thought on “Digitale Senter

 • 30. May , 2009 at 15:12
  Permalink

  Heihei

  Så hyggelig med besøk på bloggen:)
  Jeg bruker PhotoShop til å scrappe i (Elements holder i massevis), også laster jeg ned pynt og bakgrunner på nettet.

  http://www.scrapscandistyle.org er ett godt sted å begynne:)

  Isa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *