Hurra for bunadsskjortestrykedagen!

mariesbunad

Dette er jo egentlig ikke en tradisjonsblogg, moteblogg eller noe som har med tekstiler å gjøre…så derfor skal jeg heller ikke late som jeg har peiling! Jeg fikk i den alder av 14 år en vakker nordlandsbunad (om enn sydd med mange kilometer ekstra stoff slik at jeg kunne vokse, noe alle konfirmanter er ment å gjøre!) som flittig brukes…vel…på ihvertfall på 17.mai årlig. Jeg har henta den frem fra loftet – faktisk foreldrene mine sitt loft, de har så mye plass, og til min store forundring fant jeg skjorta nystrøket! Igjen! Mamman min er en knupp! Men av respekt for håndarnbeidet har skal jeg dele med med meg en fantastisk “enkel” instruks” på bunadskjortestryking.Les og lær! (Slik steller du forresten søljene rett.)

Er du enda litt leselysten, står det litt i den store kloke boken om opphavet til denne bunaden. Og om du er også kjøpelysten, har selvsagt Husfliden peiling på moroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *