Velkommen, midnattsol!

IMG_0006Her er vi, verden! Her er vi nordlendingene som aldri syter over dårlig vær, men bare kler på oss mer klær..yeah right! Men idag, kjære interwebz, ble det sol og midnattsolen vil for første gang kanskje stråle på oss nyvåke Tromsøværinger. Til ekstra stor glede for oss som bruker YR eller andre værapplikasjoner (her fra min iPhone for noen uker siden) daglig i håp om nettopp noen sårt ønskede solstråler. Vi er så lettlurte, skal sies, for dager som idag vil vi huske i mange mange uker fremover, selv om det skyer til og stillongsen må brukes av oss syklister. Det er hemmeligheten til vår eksistens her i nord – vi elsker selvsagt snø og ekstremiteten i vårt tøffe klima – men en dag med sol (gjerne et døgn) gir oss herlige doser med energi og livsglede som hjelper oss gjennom de andre lit gråere dagene.

En sikkert kilde, selveste Tromsø kommune, forteller at midnattsol får vi når vi ser sola hele døgnet i perioden fra 19. mai til 26. juli – da er  nemlig øvre kant av sola synlig hele døgnet fra vår kommune.

Nedenfor er midnattsola morsomt illustrert med brisne Tromsøfolk midt i Storgata for en del år siden. Takk til TromsøBy for denne perla!

Midnattsol.preview

One thought on “Velkommen, midnattsol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *