Facebook hjelper norske kommuner

03facebook.xlarge1Jeg forbereder et kort foredrag om sosiale medier på arbeidsplassen, og ramlet over to gode eksemepler fra to norske kommuner! Både Åmli og Salangen kommune bruker sosiale nettverk aktivt for å skape dialog med sine eksisterende og potensielle innbyggere:


Eksempel 1

Salangen-ordfører jakter jobbsøkere på Facebook: Ivar B. Prestbakmo tar Facebook i bruk i jakt på søkere til ledige jobber i Salangen. I oktober i 2007 tok han nemlig i bruk Facebook i jakten på jobbsøkere. Han hadde vært på Facebook en stund, og brukte også nettstedet aktivt i valgkampen høsten 2007.  Til avisen Fremover sa han da: Det fungerte veldig bra. Jeg hadde en egen gruppe der, og hadde vel rundt 300 medlemmer i valginnspurten. Det ble en mobilisering, og det ble et sted der folk sa og mente noe, sier Prestbakmo og mener Facebook også kan nå potensielle jobbsøkere.

Eksempel 2

” Det er ingen tvil om at Facebook er enormt utbredt i Åmli. Og dette skjer samtidig som nettsamfunnet er i ferd med å endre karakter. Facebook var tidligere et ungdomsfenomen. Nå kommer foreldrene og besteforeldrene med for fullt. Jeg vil nesten påstå at man må være medlem av dette nettsamfunnet, for å finne ut hva som virkelig rører seg bak kulissene i Åmli nå om dagen.” Dette sier Olav Føreland, kommunestyremedlem for SP til Agderposten. Les mer hos PresisPR

Bilde: Mark Zuckerberg, en av initiativtakerne til Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *