Jeg liker jobben min

Og jeg digger alle de menneskene jeg får lov til å møte hver dag. Og jeg møter mange, verden over, og likevel er jeg på trening til vanlig tid (gjerne halv fem) og middag med samboer etter det. Forrige uke møtte jeg min nære kollega Patrik for aller første gang, og jeg var mildt satt sjokkert over hvor godt vi kjenner hverandre. En hyggelig mann på en sammenkomst i regi av fantastiske Bellona trudde vi var nære venner og lurte på hvordan vi hadde endt opp på samme jobbtur: Dere snakker uten å bruke ord, bare blikkontakt. Han ble litt satt ut da vi sa vi var kollegaer og ikke hadde møttes fysisk før.

Over til årsaken til dagens bloggpost: Videokonferens.com er en bransjeside i Sverige som driftes av en flott fyr ved navn Rolf. Og jeg liker Rolf. Her og her og her skriver han om arbeidsplassen og vårt spennede arbeid for å få verden til å reise mindre, idag i forbindelse med en samtale vi har hatt om hva jeg mener vi fikk ut av COP15 sånn rent bortsett fra å bevise at verdens toppledere kan møtes flere dager i strekk for å diskutere hvor det skal settes et komma eller to.

Folk og teknologi under COP15  regi av Bellona:

Desktop29

Om Avikom og COP15: Vi ble invitert til å bidra til at NGO-en med flere akkrediterte til Bella Center enn landet Mexico (www.Bellona.no) og deres samarbeidspartnere sparte tid, penger og miljø under COP15 i København. Selv om ikke forhandlingslederne skrev under noen formell avtale, fikk teknologiske virkemidler som allerede finnes og kan tas ibruk idag, masse oppmerksomhet. (Hvorfor bruke masse penger og lage store planer når man kan gjøre enkle endringer i møtekulturen og samtidig spare både tid og penger  – og ikke minst miljø?)

Med fem kvikke elbiler, egen paviljong midt på Rådhusplassen og over 60 side-arrangementer ville Bellona overbevise København om at fremtiden er utslippsfri. Takket være et videosystem på scenen i Bella center kunne verden komme inn i seminarrommet – og seminarene ut til verden. Bellonas leide lokaler på Bella center under FNs klimatoppmøte skulle demonstrere  nemlig101 allerede-eksisterende muligheter som alle kan bidra til å redusere klimagassutslipp. Og en av disse er å bruke videomøter for å reise mindre i jobben. Da Bella center ikke lenger kunne entres takket være enda strengere sikkerhetskrav, flyttet vi ett av de to videosystemene vi hadde installert i København inn i et kjellerlokale på KOngens Nytorv slik at Bellona kunne holde sine seminarer der. Altså fikk alle som ville følge detaljer fra klimatoppmøtet direkte fra København på både videokonferanse og webTV, samt de som var i København trengte ikke lenger stå hele dager i kø for så ikke å komme inn på Bella center. Dette løste vi med videokonferanse – et rimelig, pålitelig og effektivt alternativ til forretningsreiser. Streamarkivet finner du her I arkivet kan alle nå høre om at investor og filantrop George Soros foreslår å bruke Det internasjonale pengefondets gullreserver som garantier for å finansiere utslippskutt i u-land, at Howard Klee fra World Business Council for Sustainable Development mener CO2-håndtering er uunnværlig for å gjøre noe med de store utslippene fra sementproduksjon, eller at med solcellepaneler på taket kan folk produsere sin egen energi, og selge det de ikke trenger selv til strømnettet, som Costa Ricas tidligere president Jose María Figueres forteller det.

Konklusjon: Videomøter funker! Og det fikk vi vist under COP15!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *