PM: Tromsø-firma er en av løsningene på klimakrisen

PM: 01.12.2009: I dag offentliggjør Bellona 101 løsninger på klimakrisen. Mulighetene og løsningene på klimakrisen finnes, og det er ingen grunn for klimaforhandlerne å ikke enes om en ambisiøs klimaavtale når de møtes i København neste uke. Videokonferanser er en av løsningene.

Tromsø-selskapet Avikom har siden 1999 begrenset folks reisevirksomhet gjennom videokonferanser. Nå er videokonferanser plukket ut som en av 101 løsninger på klimakrisen.

Bellonas 101 løsninger spenner fra teknologiske og politiske til mer hverdagslige løsninger. Felles for løsningene er at de allerede eksisterer, at de til sammen sørger for å redusere CO2-utslippene radikalt og at de snarest bør taes i bruk.

– Bellona presentere 101 løsninger for å vise at løsningene på vår tids største utfordringer finnes – det er bare å ta dem i bruk. Denne kunnskapen bør gjøre det umulig for verdens klimaforhandlere å ikke finne fram til en god og ambisiøs klimaavtale, sier Frederic Hauge, leder i Bellona.

101 i magasin, web og interaktivt databord
”101 løsninger” utgis som magasin og på et interaktivt databord som presenteres for verden på Rådhusplassen i København. Der kan besøkende selv løse klimakrisen.

Magasinet kommer på engelsk og norsk. Den norske utgaven slippes i dag og distribueres gratis gjennom alle landets Rema 1000-butikker, Aftenpostens Innsikt, flere universitet og høyskoler, samt via Bellonas partnerbedrifter. Magasinets engelske versjon distribueres gjennom SAS under hele perioden klimatoppmøtet varer. I tillegg deles den engelske utgaven ut i København under klimatoppmøtet, både på Rådhusplassen og på forhandlingssenteret Bella Center.
Løsningene er også finne på www.101-solutions.org.

Bellona i København
Bellona vil ha et omfattende program med 40-50 såkalte ”side events” på Bella Center i løpet av de to ukene FNs klimatoppmøte varer.

Bellona er offisiell samarbeidspartner med FN og København kommune om arrangementet HopenhagenLIVE – klimatoppmøtets vindu mot verden. Som eneste miljøorganisasjon vil Bellona, i samarbeid med hovedsponsor Statkraft, ha en paviljong i fremtidsbyen HopenhagenLIVE. Paviljongen representerer fremtidsbyens Vitensenter.

Home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *