LAMMECARRÈ MED RØSTIPOTET

Hva man gjør på en litt grå søndag her i huset? Prøver nye ting, selvsagt!  Med litt hell lå det akkurat nok lammecarrè i frysern igår, så den lå nytint og klar og venta på oss. Og siden det er søndag, blir det tilbehør som røstipotet. (Røsti er en tradisjonsrik rett fra Sveits, og passer ypperlig til stekte kjøtt- og fiskeretter. Og siden vi akkurat smakte denne poteten i sitt hjemland, vet vi det er godt.) Igår ble en deilig Ripasso åpnet, så den fullføres med nytelse idag. Mmmums!

Nå står maten i ovnen og jeg taster ut det jeg har gjort. Håper det blir like godt som det smaker!

RØSTIPOTETER

Porsjoner: Akkurat litt for mye for to voksne mennesker dagen derpå

2 stk. mellomstore, kokte potet

4 stk. mellomstore, rå potet

1 stk. gulrot (kan erstattes med kålrot eller knollselleri)

litt salt og pepper

Kok litt mindre enn halvparten av potetene og skrell og riv alle, før massen blandes med rotfrukt, salt og pepper. Klem massen sammen til 4-6 jevnstore flate kaker og stek de gyldne på svak varme. 5 minutter på hver side bør holde. Allerede nå begynner huset å lukte søndagsmiddag!

LAMMECARRÈ

Jeg lånte deler av denne oppskriften: Renskjær bein for hinner. Stek lammecarreen i en varm panne sammen med hele hvitløksfedd og rosmarin. Smak til med salt og pepper. Deretter etterstekes lammecarrèen i ovn på 170 grader i 10 min; så skal den hvile i 15 minutter. Del opp i delikate stykker og vips så er en sjeldent god middag klar til servering!

LA462b lammecarre med 1107 4

Mitt kamera ligger trygt på jobb, så matprat får illustrere herligheten idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *