Friedrichshain (Berlin) here we come:

Om noen få uker skal jeg på tur igjen. For en gangs skyld skal jeg reise i jobben da kommer Samboer etter for å nyte noe feriedager sammen med meg. Vi skal nemlig til Berlin, byen over alle byer. Denne gangen skal vi bo i Friedrichshain, selv om det var helt fantastisk å bo på Circus i Prenslauerberg sist. Simon-Dach-Straße skal nemlig være verdens herligste kafè-gate og kaffeøl-nyteren i meg gleder seg. Som en unge. Og apropos det: Wikipedia melder at denne bydelen er Berlins yngste hva befolkninsalder angår: Gjennomsnittsalderen var i 2004 på 36,9 år.

800px-Simon-Dach-Straße_Berlin

Bydelen var en tidligere grønn lungei byen, som kartet under enda viser spor av:

friedrichshain-map

Nye impulser: Here we come!

Nå skal jeg lese på den uofisielle siden til bydelen og glede meg.  Bilde: Wikipedia Commons.

2009_03_sommerhaus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *