God jul uten God Jul

Så nærmer vi oss høytiden igjen, dere, og enkelte av oss får straks sjansen til å hevde at vi mestrer enkelte skriveregler bedre enn…enkelte andre. Mine nye venner i Riksmålsforbundet kom meg i forkjøpet og skrev om det årlige mystiske fenomenet her. Vi ønsker dere en god jul og et godt nytt år, heter det nemlig:

Hovedregelen for bruk av stor og liten forbokstav er jo at det er stor bokstav kun først i en setning, med mindre setningen inneholder et eller flere egennavn eller andre ord som skal ha stor forbokstav, da.

Når det gjelder skrivemåten av (godt) nytt år, skal nytt og år skrives hver for seg. Man kan gjerne si (…) at nyttår (skrevet i ett ord) dreier seg om nyttårsaften og nyttårsdag, eller noe mer generelt om nyttårsskiftet.

 

En gang sa en smart, rutinert kvinne at “jeg vet det skal skrives med små forbokstaver, men jeg bruker store rett og slett fordi det ser bedre ut.” Det er jeg ganske uenig i, som du kanskje skjønner av denne posten. Om jeg får velge, vil jeg heller ha smileansiker på årets julehilsen :)

 

One thought on “God jul uten God Jul

  • 13. December , 2011 at 16:39
    Permalink

    Veldig enig med deg! Det ser da bare rart ut med store forbokstaver??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *