Mikrolån fra Kiva

Da Samboer bikket de magiske tredve, fikk han en konvolutt med et “Kiva-gavekort” fra en kamerat. Dette viste seg å være et mikrolån fra et verdensomspennende nettverk av mikrofinansinstitusjoner der enkeltpersoner kan låne ut så lite som $25 til å hjelpe andre skape muligheter over hele verden. Kiva er en non-profit organisasjon med mål om å koble mennesker gjennom utlån for å lindre fattigdom. Han har siden den gang lånt de første pengene ut til mange ulike prosjekter, og får beskjed digitalt når pengene tilbakebetales – så han kan låne de ut videre. Det ga mersmak, så han ga et beløp til sin far forrige jul, og samtidig kjøpte han enda flere Kiva-dollar som kunne lånes ut. Her sitter han i stua vår og følger med på frøken x i y land som starter ei sjappe som brødfør både henne og flere andre – og så kan han gjøre det samme på nytt og på nytt for andre.

 

Noen oppdaterte Kiva-tall:
Samlet verdi av alle lån gjort gjennom Kiva: $ 279 619 350
Antall Kiva-brukere: 1.078.023
Antall Kiva-brukere som har finansiert et lån: 681326
Antall land med Kiva-långivere: 216
Antall entreprenører som har fått lån gjennom Kiva: 715909
Antall lån som har blitt finansiert gjennom Kiva: 366721
Prosentandel av Kivalån som har blitt gjort til kvinnelige gründere: 80.48%
Gjennomsnittlig antall lån per Kiva Långiver: 7,90

 

Klikk på bildet for å se video om hvordan i all verden dette med mikrolån funker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *