TIFF 2012

Det spaserer godt påkledde tosomer og tresomer gjennom den store parken bak huset vårt. De diskuterer og deler alle den lette gangen. Klokken er 10.30 på en lørdag, og jeg skjønner hva de gjør: De snakker om sola, om fantastiske Tromsø og om filmfesten de skal ned på. Magesuget over at det endelig lysner og gulner mot sør (det er nemlig den sjeldent energigvende merkedagen idag, soldagen) sammen med rytmen og klangen fra folkeklynger over hele byen kan ikke beskirves. Jo, forresten: Lykke. Jeg liker festivaler, jeg liker å jobbe for festivaler, jeg liker å gå på festivaler. Og da bor vi i riktig by og har valgt riktige bestemødre: Full dekning hver eneste dag har vi fått, takket være e kabal med matings og sovings av barnet som enda er for lite til å få delta i et av livets høydepunkter.

Nytt av året, bør nevnes, er den nye sosiale funksjoen på nettsidene til festivalen (de stadig nevnte Ramsaltgutta står bak i tett samarbeid med Tank-gjengen) der man enkelt kan se hvilke filmer andre Facebook-venner skal få oppleve – en nyttig og effektiv måte å dele filmopplevelser på. Ja, og kalenderfunksjonen som gjør at mine valgte filmer kan lastes ned i min smarttelefon…ikke at jeg ville glemt å gå på noen av filmene, men det fornkler for eksempel bestebarnevaktkabalen stort.

Hurra for TIFF, det er en strålende tid!

(Tidligere innlegg om TIFF i denne bloggen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *