Pinterest, en en enorm trafikk-kilde

Jeg har skrevet om Pinterest før, men nå er jeg virkelig hekta selv! Og jeg er ikke alene: Pinterest har snudd den sosiale medieverden opp ned, og har i løpet av kort tid blitt en enorm trafikk-kilde for merkevarer på nett. Pinterest var det raskeste frittstående nettsted til å passere 10 millioner brukere, da i januar i år. (Disse tallene kommer fra Googles Ad Planner.) Etter et lite dypdykk i herlig nerdete Pinterest-tall, er det spennende å se at 87 prosent av Pinterestbrukerne er kvinner, og at 80 prosent av brukerne nokså jevnt fordelt mellom 25 og 54 år.

Pinterest er, kort fortalt, et nettsted for sosial bildedeling der brukerne selv lager og administrerer temabaserte bildesamlinger. Fru Hansen blar her gjennom andre ”pinboards” for inspirasjon, for så å “re-pinne” bilder til egne samlinger – hun kan også enkelt dele videre i andre kanaler som Facebook og Twitter. (Noen kaller Pinterest for Se-hva-jeg-har-funnet-leken”, og Fru Hansen er etterhvert blitt veldig god på den!) Jeg er en ivrig pinner personlig, kanskje er jeg rett og slett en Fru Hansen selv, og nå begynner bedrifter å få dreisen på denne nye måten å bennytte seg av sosiale mediekanaler også. Matvarekjeden Whole Foods har for eksempel tatt i bruk Pinterest som en av sine kanaler, og de har hatt herlig effekt av det. Bymiljøetaten i Oslo begynte nylig å teste Pinterest også, sjekk deres vinkling her.

Det er har også blitt enkelt å koble en Pinterest-konto opp mot en eksisterende Facebook-side ved hjelp av program som Woobox; her er et eksempel på et norsk kjøpesenter som har brukt dette programmet.

Jeg deler en snerten infographic jeg fant om Pinterest på Pinterest (klikk på bildet for å komme til saken det tilhører):

;

;

Keep calm and (re)pin on, folkens! (Men husk å dele via lenker til der du fant bildene, ikke bare lagre de og laste de opp – opphavsrett gjelder her som ellers!)

2 thoughts on “Pinterest, en en enorm trafikk-kilde

  • 3. May , 2012 at 22:15
    Permalink

    Takk for fint spark bak. Har ikke fått ut fingeren helt selv. Har konto da, men det hjelper jo ikke så lenge den ligger der død!

  • 4. May , 2012 at 14:41
    Permalink

    Prøv – det er virkelig lærerikt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *