Sjokoladefondant

I dag har gjøremålslista sneket seg nærmere og nærmere mot nullstreken, sånn på privaten i hvert fall. Etter tidenes rydde-leke-vaske-leke-dag så straffet vi oss selv med grillmat-galore med indrefilet og annet snop, spratt en rødvin helt uplanlagt…og like etterpå fikk jeg et sjeldent innfall om å slenge sammen sjokoladefondant til kaffen. (Kaffe pleier vi vel egentlig ikke heller tylle i oss på hverdager etter middag, vi søvnløse småbarnsforeldre. Men er det utskeielser på gang, så er det!)

Fondanten var enklere enn ellers, oppskriften sneik jeg til meg fra selveste Tine (her elegant fotografert fra barnets tallerken):

2013-05-19 18.33.00

Slik gjør du

  • Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer (4 – 5 stk). Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  • Del sjokoladen i biter. Smelt smør og slå det over sjokoladen. La stå 2 – 3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
  • Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
  • Fyll formene ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 – 10 minutter, nederst i ovnen. NB! Steketiden kan variere i forhold til type ovn, så test gjerne med én først.

Smør ble  erstatta med Melange uten melk og salt….men det gikk likevel bra. Kinna er småsolbrente og magen fulla av kjøtt og sjokolade-mums…sukk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *