Sjømatpasta i Navigli (laktosefri)

Da vi var i Milano for noen år siden, fikk jeg servert et måltid jeg ofte tenker på. Vi klarte ikke bestemme oss for hvor vi skulle spise, så da vi kom til enden av det turistifiserte Navigli-området, gikk vi på første og beste sted. Vi var sultne, kalde og hadde lave forventninger til stedet – det så nemlig ut som hvilken som helst kjederestaurant. Til min store lykke, tok vi feil, Her var det nesten ingen turister, bare to store etasjer med italienske familier som hygget seg. Og maten…oj, den var god! Jeg husker ikke lenger hvem av oss to som bestilte sjømatpastaen, det aner meg at det var min bedre halvdel, men jeg smattet meg gjennom så mye av den som bare mulig. Da den først ble servert, var det med et lokk av tynn pizza-deig, så anretningen imponerte ikke veldig, Vi kakket hull på deigen, og det åpenbarte seg en putrende masse av pasta og sjømat som jeg altså enda drømmer om. Denne oppskriften er nesten like god. Den er basert på en oppskrift på foodnetwork (bildet) men jeg ser de stadig oppdaterer den.

Shrimp_Scampi_with_Linguini_Recipe___Tyler_Florence___Food_Network

Middag for to personer:

  • Pasta (gjerne den tynneste du finner)
  • 4 ss smør (jeg bruker Melange uten melk og smør, den er laktosefri)
  • 4 ss god olivenolje
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss (eller mindre) pepperflak
  • 1/2 kg reker (som du selv piller) – evt. annen sjømat.
  • Flaksalt og nykvernet sort pepper
  • 1/2 dl tørr hvitvin
  • Saften av 1 sitron
  • 1/4 kopp finhakket persilleblader (ikke kruspersille)
  • Parmesan til å raspe og strø over

Slik ser de røde pepperflakene ut, hvis du lurte:

Red_Pepper_Flakes_-_Kitchen_Dictionary_-_Food_com

 

 

  1. Smelt 2 ss smør i 2 ss olivenolje over middels høy varme i en stor kjele. (Tips; Ta en stor og fin panne fram til dette, og bruk den til serveringa også).
  2. Sett på pastavann og følg instruksjoner på pakken.
  3. Surr sjalottløk, hvitløk og røde pepperflak (hvis du har) til løken er gjennomsiktig, ca. 4 minutter.
  4. Legg rekene i pannen og la de putre på lav varme i 2 til 3 minutter. Ta rekene ut av pannen.
  5. Hell i hvitvin og sitronsaft i pannen og kok opp sammen med 2 ss smør og 2 ss olje – i to-tre minutter.
  6. Ha i rekene sammen med persille og den ferdigkokte pastaen. Vend godt og smak til med salt og pepper. Sett raspet parmesan på bordet. Server umiddelbart.

 

På bildet under ser du forskjellen på kruspersille og bladpersille:

Kruspersille_og_bladpersille_tif

 Foto: Frukt.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *