Hva søker dere på for å komme hit?

Det er litt gøy, dette med blogging og trafikk til (og ut fra) nettsted. Hva kan man lære om brukerne ut ifra Google Analytics? Det er liksom noe helt annet med denne lille bloggen uten  tydelig definerte målgrupper – eller mål i det hele og store…Jeg blogger jo kun fordi jeg har lyst og forventer ikke veldig store lesertall (brukertestinga foregår inni mitt lille hode, for å si det slik – hva vil jeg lese om i dag? Da skriver jeg om det selv, så lærer jeg kanskje noe nytt undervegs). Da bloggen ble starta, var det jo fordi jeg hadde behov for å skrive fra meg men begynte i en jobb uten særlig publisering/skriving. Siden jeg er superbruker av sosiale medier og mer enn middels opptatt av både teknologi og kultur (!), bestemte jeg meg for at det var noe jeg burde blogge om, også fordi det var en måte å holde seg oppdatert på. Men så, vet dere, skifta jeg jobb og ofte skriver jeg hele dagen om mange forskjellige tema, og publiseringshungeren avtar. Det viser også nøkkelordslista fra Analytics – dere søker slettes ikke på “sosiale medier” eller nye teknologitrender og kommer inn i denne bloggen, men dette:

 

Organic_Search_Traffic_-_Google_Analytics

Jeg kommer ikke (denne gangern heller) til å tolke dette noe særlig. Det er ikke nok innlegg her eller nok lesere her til at disse treffene kan analyseres for mye. Men jeg kan jo forme en teori, kun basert på egne søk de siste årene: Det er få (ingen) som skriver fyldig og brukervennlig om hva vi med laktose/fruktose-utfordringer kan fylle menyene våre med, det er mange som ikke forstår NAV-systemet når man skal ut i svangerskapspermisjon og det finnes ingen oversikt over selskapslokaler (til leie) i Tromsø. Og vips så fikk denne bloggen en funksjon. Og likevel kommer jeg til å fylle den med helt andre ting også.

6 thoughts on “Hva søker dere på for å komme hit?

 • 28. January , 2014 at 11:38
  Permalink

  Jeg har aldri søkt – og kommer nok aldri til å søke – på noe av det du nevner her. Så er det sagt. :)

  Tillater meg forresten å anbefale ei bok: Here on Earth av Tim Flannery.

 • 28. January , 2014 at 20:48
  Permalink

  Takk for anbefaling, skal sjekke den ut på amazon med en gang – du MÅ begynne med Kindle-lesing, min venn! Og du er veldig, veldig heldig som slipper søke på de ovenfornevnte søkeordene, jeg skulle gjerne ha vært de for uten i livet mitt! Ha en fin kveld :)

 • 28. January , 2014 at 23:16
  Permalink

  Flannery er alltid verdt å lese, sjøl om det er noen hundre hard science geeks som mobber ham på amazon.

  For øvrig bytter the drunkard problem med nesten hvem som helst.

 • 22. March , 2014 at 20:15
  Permalink

  “For øvrig bytter the drunkard problem med nesten hvem som helst.”
  Det var dumt sagt. Unnskyld.

  Kom du noen vei med Flannery?

 • 14. June , 2014 at 21:22
  Permalink

  Heia! Så ikke din siste kommentar – ja, kjøpte boka, men må innrømme at den ikke er lest enda. Vaj har begynt på den, men er ikke i mål. Har lest en del bra i det siste, men det kommer jo straks en sommerferie der bøker kan slukes igjen :) Takk for påminnelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *