Strikk ullklær til barn på flukt

PRESSEMELDING

 

 

Bli med på strikkedugnad for de minste flyktningbarna. Nå deles snart varme og tørre klær ut gjennom helsesøstre i Tromsø.

 

Gruppen Ull er gull har allerede sendt avgårde 75 bager fulle av ullklær sammen med hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet sørover i Europa. Før jul delte de ut pakker med ulltøy direkte til et transittmottak i Tromsø.

 

– Nå i januar skal vi levere ullsett til sentrum helsestasjon. Helsesøstrene deler disse videre til flyktningebarn og asylantbarn fortløpende, sier Carina Uldal som startet gruppen Ull er gull sammen med fem venninner.

 

– Tøyet vi strikker er for flyktningbarn mellom 0 og 4 år; luer, votter, sokker, bukser, gensere, skjerf, lue med hals og tepper. Helt, rent og pent brukt ullundertøy og strikketøy kan også leveres. Vil du være med å strikke, eller bidra med noe annet så er du velkommen. Bli med og delta med det du kan!, oppfordrer Uldal.

 

Mange av garnbutikkene i Tromsø har engasjert seg og ønsket å hjelpe Ull er gull-gruppa. De tar fortløpende imot ullklærne som folk strikker og donerer til formålet. Garnbutikken Den blå tråd i Sortland har også blitt med på trenden, så dette er i ferd med å spre seg.

 

Ulltøy kommer inn fra hele landet, og engasjementet er stort. Nå trenger Ull er gull-gruppa flere ull-bidrag. De ønsker at initiativet skal være et varig engasjement, og tar fortløpende imot bidrag.

 

Levering

  • Bidraget kan leveres hos flere lokale strikkeforretninger: Bundingen på Jekta og i sentrum, Heklekroken, Husfliden eller Snarby strikkeservice i Tromsø, samt hos Den blå tråd i Sortland.
  • Bidraget kan også leveres på døra til noen av administratorene av Ull er gull. Mer info om det finner du på facebook-gruppen Ull er gull – knitalong for barn på flukt.

 

Fakta om Ull er gull

Du finner mer informasjon på facebook-gruppen Ull er gull – knitalong for barn på flukt. Der er allerede 810 strikkeglade medlemmer i gang med dugnaden!

 

De som sammen holder i trådene i Ull er gull er Carina Uldal, Synne Wold, Maja Sojtaric, Maria Östensson, Marit Garfjeld og Marie Smedsrød.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *