Endelig tilbake til Uppsala

Uppsala i heart

De fleste vet jeg har et svært, svært romantisert forhold til Uppsala. Jeg var like over året da jeg flytta dit og akkurat åtte da jeg første gang flytta derifra. Mine sommerferier i alle år har selvsagt alltid gått med til Hvalerferier, uansett hvor i verden man har bodd resten av året. I 2005 tuffet jeg med toget gjennom Sverige for å besøke venner, og endte opp i Uppsala hos min herlige reservemamma og hennes nydelige familie. Og så, helt uten videre, viser det seg at min svært bereiste Samboer aldri har vært i Stockholm før. Vi dit! I sommer! Etter Hvalerferie! Det ivrer i min halvsvorske kropp etter kosebesøk på gamle trakter. Nå skal hoteller finnes (i Stockholm) og koseaktiviteter finnes ut.

Dette melder turistbyrået i Uppsala om deres vakre by:

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och en betydande universitetsstad strax norr om Stockholm. Besök de tre kungshögarna i Gamla Uppsala, domkyrkan (Skandinaviens största katedral), universitetsmuseet (Museum Gustavianum) och de charmiga butikerna och caféerna. I Uppsala finns också blomsterkungen Carl von Linnés hem och trädgårdar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *